Entrepobles

ENTREPOBLES som una associació internacionalista, independent, feminista, amb base social activista, que coopera amb les comunitats i organitzacions de drets humans, ecologistes, indígenes i feministes d’Amèrica Llatina. A casa nostra treballem en xarxa al costat de moltes altres organitzacions d’Europa i de tot el món per donar a conèixer les causes de la vulneració dels drets de les defensores i defensors, començant pel dret a la vida.

A través de la cooperació solidària, l’educació emancipadora i la incidència política, promovem la transformació social al costat d’organitzacions i moviments socials alternatius de tot el món, formant aliances i xarxes de suport mutu per al ple exercici de les sobiranies socials, dels drets humans i de la naturalesa.

Incidim perquè les institucions públiques assumeixin les seves responsabilitats en quant a polítiques comercials, extracció de recursos, interessos polítics, etc. i perquè les empreses transnacionals responguin per les seves pràctiques voraces davant la vulneració de drets humans i ambientals.

Des d’ENTREPOBLES treballem per promoure consciència i acció ciutadana sobre la petjada ecològica i de drets de les nostres accions quotidianes: com la inversió, el consum, la mobilitat, etc.

En aquests temps d’emergència climàtica i ecològica som conscients que les formes de vida d’aquestes persones, així com els drets i territoris que defensen, no només són vitals per al seu futur, sinó també per al nostre.

Ecologistes en Acció

Ecologistes en Acció som una confederació formada per més de 300 grups ecologistes distribuïts per l’estat. Grups i persones diverses que ens unim per defensar el medi ambient i les persones. Compartim la filosofía de l’ecologisme social, i així, entenem que els problemes mediambientals tenen el seu origen en el model de producció i consum globalitzat, que també provoca problemes socials i econòmics.  Per això considerem que cal transformar aquest model si es vol evitar la crisi ecològica o afrontar la transició ecosocial.

Fem campanyes i accions de sensibilització; denúncies públiques o legals contra les actuacions que danyen el medi ambient; elaborem estudis i presentem alternatives concretes i viables en cadascun dels àmbits en que desenvolupem la nostra activitat; ens unim a plataformes per sumar forces en les reivindicacions.

Els grups i les federacions són la base activista i organitzativa, i la presa de decisions la fem de manera descentralitzada, amb l’assemblea com a màxim òrgan decisori.  Tant la varietat de temes que abordem, com la implantació territorial són molt àmplies; tenim una gran diversitat interna en els plantejaments, els perfils personals, les formes d’acció. Podríem dir que la nostra forma de treballar reflecteix la forma com entenem el món, on hi tenen cabuda multitud de formes de fer les coses i una organització des de la diversitat, el respecte, l’horitzontalitat i la coherència.