Càpsules de Vídeo – Coneixes les conseqüències que tindria el tractat comercial UE-Mercosur per al medi ambient i els drets humans?

Des d’Entrepobles i Ecologistes en Acció, que formem part activa de la Campanya Catalunya No als TCI i la Campanya Estatal No als Tractats de Comerç i Inversió, presentem aquestes noves càpsules audiovisuals per a informar d’una manera crítica els efectes que tindria l’aprovació del tractat UE-MERCOSUR.R.

En el context d’emergència climàtica, ecològica i social que ens trobem al Nord i Sud Global és important visibilitzar alguns dels impactes que tindria l’aprovació d’aquest tractat, com per exemple:

🐄 S’incrementarà la quota d’importació de carn de boví
💧 Augment de l’aigua per a les quotes de comerç

En la primera càpsula, parlem de l’impacte de la pressió socioambiental de les quotes de boví:

Per a complir amb les quotes d’exportació de carn del Mercosur a Europa cada any es destinarà, de territori, l’equivalent a 3 vegades la superfície de l’Àrea Metropolitana de Barcelona! Un total de 223.370 hectàrees…

Un altre dels grans impactes és l’augment de l’aigua necessària per a satisfer les quotes de comerç. El consum d’aigua seria igual que 1,25 milions de piscines olímpiques… i tot això enmig d’una sequera que ens afecta tant a nosaltres com al Sud Global.

Cada any es destinarà l’equivalent a 1.250 milions de piscines olímpiques o l’aigua necessària per a proveir 2,3 milions de persones al Brasil en productes per a la Unió Europea.

Quins són els impactes que tindria l’aprovació de l’acord UE-MERCOSUR?

Destrucció del territori
Augment de les desigualtats
Espoli dels recursos naturals
Agudització de la crisi climàtica

Però… què necessitem en realitat?

Suport a la petita pagesia
Impuls de models agroecològics
Millores condicions laborals
Distribució de la riquesa
Transició energètica
Transició ecosocial

És el just… no? Canviem el model! No volem un tractat que afavoreix als de sempre, a costa de les de sempre!

Si quieres saber más información crítica sobre el acuerdo UE-MERCOSUR descarga a través de este enlace el informe “UNA APROXIMACIÓN CRÍTICA AL ACUERDO UE – MERCOSUR: Análisis de las dinámicas estructurales y del nexo agua-tierra-trabajo de productos agrícolas clave”

**Con la colaboración de: Ajuntament de Barcelona y la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo.

tractats de comerç i inversió TCI

Segueix-nos a xarxes socials:

Subscriu-te

Subscriu-te al butlletí d’Entrepobles per estar informada sobre els TCI i les diferents accions que portem a terme

ÚLTIMS RECURSOS

Pren partida i suma’t a les diferents accions dels moviments socials

Més recursos de la mateixa categoria

Economia feminista: Desafiaments, propostes i aliances

Economia feminista: Desafiaments, propostes i aliances

Aquest llibre neix de la necessitat d’apostar per nous enfocaments que ens portin a processos emancipadors i incloents davant l’anomenat “conflicte capital-vida”, explorant i recollint reptes i desenvolupaments des de les diferents aportacions de l’economia feminista....

Activistes per la vida:  unitat didàctica i espai interactiu

Activistes per la vida: unitat didàctica i espai interactiu

Presentem la nova unitat didàctica: Activistes per la vida, on acostarem la realitat dels Drets Humans a Guatemala i Hondures a les aules de secundària. Es tracta d’un projecte interdisciplinari sobre la criminalització de les defensores i defensors a...

Guia didàctica: Les dones en defensa de la sobirania alimentària

Guia didàctica: Les dones en defensa de la sobirania alimentària

Aquesta guia, permet compartir i analitzar les aportacions de les dones, a la sobirania alimentària amb alumnat de secundària, batxillerat i universitari així com persones i col·lectius socials interessats a conèixer, debatre i actuar per a transformar aquesta...