Guia didàctica: Les dones en defensa de la sobirania alimentària

Aquesta guia, permet compartir i analitzar les aportacions de les dones, a la sobirania alimentària amb alumnat de secundària, batxillerat i universitari així com persones i col·lectius socials interessats a conèixer, debatre i actuar per a transformar aquesta realitat.

Les dones en defensa de la sobirania alimentària (Guia didàctica)

Els materials que a continuació us presentem corresponen a la guia de treball realitzada des de *Entrepueblos sobre “La cooperació solidària “Les Dones alimenten al món”, sobirania Alimentària en defensa de la vida i el planeta.

Aquesta guia pretén ser una eina de compromís, acompanyament i implicació de *Entrepueblos en els processos d’apoderament de les dones pageses i indígenes i en la reivindicació dels seus drets en la lluita per un món rural viu sostenible i per la sobirania alimentària.

Una sobirania alimentària que es concep com una proposta de futur, sustentada en principis d’humanitat, com són l’autonomia i l’autodeterminació dels pobles i de les persones.

La guia, permet compartir i analitzar les aportacions de les dones, a la sobirania alimentària amb alumnat de secundària, batxillerat i universitari així com persones i col·lectius socials interessats a conèixer, debatre i actuar per a transformar aquesta realitat.

*Expo_les_dones_alimenten_a el_món

L’exposició consta de 10 panells de 124 cm d’ample per 174 *cms. d’altura,plastificats, enrotllables i de fàcil muntatge.

Les activitats didàctiques igual que ho emplafonis giren entorn dels següents temes:

 • Les dones alimenten al món
 • Les Dones gestores i protagonistes de la Sobirania Alimentària
 • Crisi Alimentària: La fam i la pobresa creix i es feminitza
 • Cuineres de sabers?
 • Guardianes de llavors, sembradores d’esperança.
 • Accés de les dones a la terra, en defensa de la vida del planeta
 • Productores de Sobirania
 • Mercats locals i autonomia econòmica de les pageses.
 • L’hora violeta
 • Teixint alternatives

tractats de comerç i inversió TCI

Segueix-nos a xarxes socials:

Subscriu-te

Subscriu-te al butlletí d’Entrepobles per estar informada sobre els TCI i les diferents accions que portem a terme

ÚLTIMS RECURSOS

Pren partida i suma’t a les diferents accions dels moviments socials

Més recursos de la mateixa categoria

Activistes per la vida: unitat didàctica i espai interactiu

Activistes per la vida: unitat didàctica i espai interactiu

Presentem la nova unitat didàctica: Activistes per la vida, on acostarem la realitat dels Drets Humans a Guatemala i Hondures a les aules de secundària. Es tracta d’un projecte interdisciplinari sobre la criminalització de les defensores i defensors a...

Guia didàctica: Els límits del creixement

Guia didàctica: Els límits del creixement

Aquesta guia didàctica és un projecte interdisciplinari sobre els límits del creixement, que té com a objectiu ajudar a integrar en els currículums de secundària, batxillerat i educació permanent d'adults, l'estudi de la crisi energètica a la qual ens estem...