Guia didàctica: Emergència climàtica

29 abr. 2022 | Educació

Presentem la Guia didàctica Emergència Climàtica, una proposta per abordar l’emergència climàtica des de la complexitat, a partir de diversos llenguatges i mirades, i procurant transversalitzar la temàtica en els diferents àmbits i esferes de la vida. Aquesta guia l’hem elaborat Entrepobles i Edualter.

Consulta la unitat didàctica Emergència Climàtica en aquest enllaç

Consulta l’ANNEX de la unitat didàctica Emergència Climàtica: Claus per consolidar i fils per seguir teixint en aquest enllaç

Actualment l’estem portant a la pràctica amb alumnes de 4t de l’ESO de l’Institut 4Cantons del barri del Poble Nou a Barcelona (del 22 de març al 30 d’abril), ​​en paral·lel al procés de finalització de l’edició i maquetació de la mateixa.

Destaquem que per a l’elaboració de la guia hem comptat amb la revisió i aportacions de Carmen Sala i José Antonio Antón, membres d’Entrepobles, així com docents del Grup de Treball EduGlobalStem a través d’Edualter i, destacar molt especialment que s’han implicat des de l’inici del procés algunes joves de Fridays For Futur Barcelona. Aquest treball col·lectiu ens ha permès afegir solidesa al material pedagògic.

  • Breu descripció

Abordar l’EC des de la complexitat, a partir de diversos llenguatges i mirades. Pensada per a que també es pugui desplegar com a procés globalitzat que permeti treballar competències curriculars de diverses àrees, i no exclusivament des de les àrees científiques.

Aquesta descripció incorpora: Finalitats educatives i consideracions metodològiques

  • Activitats:

Estructura de les activitats:

. Nom . Tipus . Objectius . Continguts . Desenvolupament . Material . Avaluació

. Material complementari

Activitats:

A0 à Coneixements previs

A1 à Identificació i reflexió situació actual

A2 à La temperatura emocional

A3 à La peixera pel clima

A4 à Salut i ecodependència

A5 à Transicions i projectes vitals

A6 à Existeix la pràctica perfecta?

A7 à Activitat Final – Passem a l’acció!

La guia didàctica està a disposició de professionals docents, centres educatius, centres de formació en el lleure, col·lectius, etc.

tractats de comerç i inversió TCI

Segueix-nos a xarxes socials:

Subscriu-te

Subscriu-te al butlletí d’Entrepobles per estar informada sobre els TCI i les diferents accions que portem a terme

ÚLTIMS RECURSOS

Pren partida i suma’t a les diferents accions dels moviments socials

Més recursos de la mateixa categoria

Guia didàctica: Les dones en defensa de la sobirania alimentària

Guia didàctica: Les dones en defensa de la sobirania alimentària

Aquesta guia, permet compartir i analitzar les aportacions de les dones, a la sobirania alimentària amb alumnat de secundària, batxillerat i universitari així com persones i col·lectius socials interessats a conèixer, debatre i actuar per a transformar aquesta...

Guia didàctica: Els límits del creixement

Guia didàctica: Els límits del creixement

Aquesta guia didàctica és un projecte interdisciplinari sobre els límits del creixement, que té com a objectiu ajudar a integrar en els currículums de secundària, batxillerat i educació permanent d'adults, l'estudi de la crisi energètica a la qual ens estem...